Top 5 Japanse geluksamuletten

Overtuigingen zijn erg belangrijk voor de Japanners. Daarom spelen geluksbedels en bijgeloof zo’n belangrijke rol in hun cultuur. Het is gebruikelijk om geluksbedels te geven om een geliefde voorspoed en overvloed te wensen.

Als u een origineel cadeau wilt geven aan een vriend of vriendin die de Japanse cultuur een warm hart toedraagt, kunt u in dit artikel lezen over de symboliek van de verschillende Japanse geluksbedels.

Deze Japanse geluksamuletten worden vaak geassocieerd met rijkdom, voorspoed en fortuin en worden vaak gevonden in de vorm van spaarpotten.

1-De Maneki-Neko: de Japanse gelukskat

De Maneki-Neko is een zeer populair symbool in de Aziatische cultuur. Het wordt beschouwd als een zeer krachtig geluksbrenger dat succes, rijkdom, geluk en overvloed symboliseert.

Deze Japanse gelukskat is rijk aan symboliek en brengt verschillende eigenschappen over, afhankelijk van de kleuren die hij draagt en de poot die hij opheft.

In het rood versterkt hij de gezondheid en voorkomt hij ziekten.

In zwart beschermt hij tegen agressie

Roze versterkt liefdesrelaties en zorgt voor een overvloed aan liefde.

In Goud of Golden symboliseert het rijkdom en geldelijk fortuin.

In Wit is het een krachtig zuiverend en beschermend symbool.

De Japanse maneki-neko zou, volgens het been dat hij opheft, niet dezelfde deugden hebben. De hele Japanse archipel is het echter niet eens over de symboliek. Sommige regio’s spreken elkaar tegen.

Als de Japanse gelukskat zijn linkerpoot optilt, zou hij fortuin aantrekken door een bedrijf te laten bloeien. Het zou een overvloed aan klanten betekenen. Dit beeldje is de favoriet van winkeliers en kleine bedrijven, die het vaak bij de kassa ophangen. Het heeft vaak de vorm van een spaarvarken om de klanten aan te raden er een kleine fooi in te doen. Hij wordt vaak aangetroffen in Aziatische restaurants en winkels.

Als het zijn rechterpoot opheft, symboliseert het geluk en geld. Het is een spaarvarken dat meer voorkomt in families.

Als de Japanse maneki-neko beide poten optilt, zou hij de plaats waar hij wordt bewaard beschermen tegen indringers en kwaadwillenden.

2-De Daruma

De Daruma is een Japanse geluksbrenger waarvan wordt gezegd dat hij je helpt een wens in vervulling te laten gaan.

Als je een Daruma koopt, moet hij traditioneel maagd zijn en geen pupillen in zijn ogen hebben. Je doet dan een wens en tekent met een stift een eerste pupil in het oog van de Daruma. Dan hang je je Daruma hoog op om je wens te herinneren telkens als je zijn ogen ziet.

Wanneer de wens is vervuld, wordt de Daruma voltooid door de tweede pupil te tekenen.

Net als de Maneki-neko kat, heeft ook de Daruma verschillende symboliek, afhankelijk van de kleur die hij draagt.

De symboliek van de kleuren van de Daruma

In het rood zou de Daruma de ontwikkeling van bedrijven bevorderen en de verkoop van handelaren verbeteren.

In Wit zou hij helpen een stabiel en evenwichtig leven te vinden door de ontwikkeling van het gezin.

In Geel symboliseert hij rijkdom en financieel fortuin.

Violet zou beschermen tegen ziekten en een goede gezondheid bevorderen.

3-Jin Chan, de Japanse kikkervormige geluksbrenger

De Jin Chan, ook bekend als Chan Chu, is een Japanse gelukspad, een teken van rijkdom en eeuwig leven. Er wordt gezegd dat het een zeer krachtige feng-shui-bedel is, die rijkdom en financiële voorspoed brengt. Hij wordt gebruikt om rijkdom aan te trekken en te beschermen, vooral in de vorm van een geldkist. Om gerespecteerd te worden moet de gelukskikker in de hoofdkamer van het huis staan en niet voor een hoofddeur van de kamer.

4-De Omamori, de Japanse geluksbrenger

Omamori betekent “Beschermen” in Keigo, de taal van respect. Het is een krachtig en goedkoop bedeltje waarvan gezegd wordt dat het geluk en bescherming brengt.

Omamori’s zijn Japanse geluksamuletten. Het zijn kleine zakjes gemaakt van edele stoffen zoals geborduurde zijde die een wens, een gebed, een beschermend symbool of de naam van een god bevatten.

Deze amuletten zijn goedkoop en helpen de Boeddhistische tempels en Shinto-heiligdommen die ze produceren te financieren. Deze laatste worden namelijk niet door de Japanse staat onderhouden. Door in een Japanse tempel een Omamori amulet te kopen, doet u een gift aan een gemeenschap. Dit offer is een integraal onderdeel van het ritueel dat dit amulet magisch maakt en kan je de gelukzaligheid bezorgen van een god die je zal helpen je wens te vervullen.

Hoe lang werkt dit amulet?

Van deze Japanse geluksamuletten wordt gezegd dat ze hun krachten behouden zolang het zakje gesloten blijft. Ze mogen nooit geopend worden, anders verliezen ze al hun kracht. Je moet het dan vervangen door een nieuw amulet.

De Japanners hangen hun Omamori amuletten overal aan: aan hun telefoon, om hun nek, in hun portemonnee, etc. Ze zijn een symbool van geluk en bescherming. Ze zijn een symbool van geluk en bescherming.

Aan wie kan ik een Omamori amulet geven?

Deze Japanse amuletten worden vaak aan zieken gegeven om hen een goede gezondheid te wensen, of aan een zwangere vrouw om ervoor te zorgen dat haar bevalling goed verloopt. Ze kunnen ook worden gegeven bij een huwelijk om het paar geluk en voorspoed te wensen. Ze kunnen ook worden gegeven aan een vriend die ondernemer is om hem rijkdom en voorspoed te wensen.

5-Een geluksbrenger met de beeltenis van uw Japanse dierenriemteken

Er zijn 12 astrologische tekens die in de Japanse dierenriem door dieren worden vertegenwoordigd. Ze worden aangeduid met het woord “Eto”. Het bezit van een of meer sieraden met de afbeelding van uw Japanse dierenriemteken is een krachtig geluksbrenger.

Elk nieuw jaar begint onder het teken van een nieuw dier en de heilige cyclus wordt elke 12 jaar herhaald.

Of het nu gaat om een beeldje of een decoratieve sculptuur, een hanger of een ring, deze voorwerpen brengen hun energie over om u geluk, overvloed en voorspoed te brengen, op alle niveaus van uw leven. Het bezit van een bedel met de beeltenis van uw Japanse dierenriem versterkt de eigenschappen van uw sterrenbeeld. 

 • Jaar 1984, 1996, 2008 en 2020: Het teken van de Rat. Het wordt geassocieerd met vruchtbaarheid en voorspoed van het nageslacht.
 • Jaar 1985, 1997, 2009 en 2021: Het teken van de Os. Baby’s geboren onder dit teken zullen volhardend en oprecht zijn.
 • Jaar 1986, 1998, 2010 en 2022: Het teken van de Tijger ligt ten grondslag aan intelligentie en besluitvorming.
 • Jaar 1987, 1999, 2011 en 2023: Het teken Konijn leert snel en integreert goed in het gezin.
 • Jaar 1988, 2000, 2012 en 2024: het teken Draak houdt van macht en rechtvaardigheid.
 • Jaar 1989, 2001, 2013 en 2025: het teken Slang is een gepassioneerd persoon die weet hoe te transformeren en opnieuw geboren te worden. Ze hebben een ontwikkelde smaak voor verkenning.
 • Jaar 1990, 2002, 2014 en 2026: Het teken Paard stelt een flexibel en meegaand persoon voor.
 • Jaar 1991, 2003, 2015 en 2027: Het teken van het Schaap is een vreedzaam persoon.
 • Jaar 1992, 2004, 2016 en 2028: Het teken Aap symboliseert wijsheid en intelligentie.
 • Jaar 1993, 2005, 2017 en 2029: het teken Haan weet hoe hij bedrijven moet laten bloeien en is een positief wezen met charisma en welsprekendheid.
 • Jaar 1994, 2006, 2018 en 2030: Het teken Hond is een toegewijd, sociaal en loyaal persoon.
 • Jaar 1995, 2007, 2019 en 2031: Het teken Zwijn is een doorzetter, vaak met goede genetica en een goede gezondheid.

 Het geven van een Japanse geluksbrenger aan een geliefde is een cadeau-idee dat de liefde die je voor hem of haar hebt zal weerspiegelen.

Dit is een cadeautip vol goedheid om een origineel en verrassend cadeau te geven aan iemand om wie je geeft. Je wenst ze het allerbeste en hoopt dat ze hun stoutste dromen zullen verwezenlijken als ze de gok wagen dat de magie van deze bedels deels echt is. Een Japanse bedel is een ideaal verjaardagscadeau voor een liefhebber van de Japanse en Aziatische cultuur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven