Nure-Onna: de vrouw met het slangenlichaam

Nure-Onna (濡女) is een yokai die de vorm heeft van een slang met het hoofd van een vrouw. Haar uiterlijk varieert, maar dat zullen we later in het artikel zien. Nure-Onna betekent “natte vrouw” in het Japans, omdat ze gekenmerkt wordt door het leven op natte plaatsen en altijd nat is.

Oorsprong van Nure-Onna

Deze wezens zijn zeereptielen die zich als vampieren voeden met menselijk bloed. Zoals veel Japanse demonen eten ze mensen, dus pas op!

Nure-Onna worden vaak gezien aan de kusten van Kyushu, maar het is mogelijk om ze ook op andere plaatsen tegen te komen, zoals bijvoorbeeld in Fukushima.

Over hun uiterlijk zullen we het later hebben, maar je moet weten dat dit wezen verschillende verschijningsvormen heeft. Eén waar het alleen het hoofd van een mens heeft en een andere waar het het bovenlichaam van een vrouw heeft. Dit is zeer nuttig om zijn prooi te vangen.

Er zijn niet veel legendes over de Nure-Onna, omdat het een wezen is dat zich graag verbergt en rustig leeft, het wil zich meestal niet vermaken met zijn prooi zoals de Kappa-demon bijvoorbeeld.

Nure onna verschijnen vaak samen en werken samen met ushi oni, omdat ze in dezelfde omgeving leven en hetzelfde dieet hebben.

Hoe ziet de Nure-Onna yokai eruit?

Deze slangenvrouw heeft een heel bijzonder uiterlijk dat al haar vijanden heeft getekend. Ze is een enorme demon die niemand zou willen ontmoeten.

  • Ze is 300 meter lang (ja, ze is toch een slang).
  • Ze heeft lang zwart haar dat aan haar schubben kleeft.
  • Ze heeft een rode reptielentong om het bloed van haar slachtoffers te zuigen.
  • Ze is de hele tijd nat.
  • Ze heeft een afzichtelijk en zeer eng gezicht.
  • Ze kan Japanse kleren dragen zoals een kimono om haar vijanden voor de gek te houden.

Zoals we al zeiden, is er een tweede verschijning van deze vrouw. Een iets minder klassieke verschijning met armen en een buste, waardoor ze een nepbaby kan dragen om haar prooi in de val te lokken of te doen alsof ze verdrinkt. We komen hier nog op terug, maak je geen zorgen!

Deze twee verschijningsvormen zijn de kracht van de Nure-Onna, die zich kan aanpassen aan verschillende situaties.

Hoe verslindt ze mensen?

Het heeft verschillende technieken omdat het intelligent is! Ook al heeft de Nure-Onna een ongelooflijke fysieke kracht en is hij meer dan 300m lang, deze demonen gebruiken liever sluwheid en intelligentie.

Techniek 1: verleiden met een nepbaby

Ze verschijnen meestal aan de kust, aan het water of aan de oever van een rivier, als bij toverslag vermomd als een vrouw in nood met een baby verborgen in een dekbed. Ze roepen om hulp van vissers, zeelieden of iedereen die voorbij komt. Als de prooi nadert, smeekt een nure-onna hem haar baby even vast te houden, zodat zij kan rusten.

Als hij toestemt en de bundel neemt, wordt deze snel zo zwaar als een rots en kan zijn slachtoffer zich niet meer bewegen. De Nure onna is dan vrij om zijn hulpeloze slachtoffer aan te vallen en hem te voeden door zijn bloed af te tappen met zijn lange slangentong.

Techniek 2: Valse verdrinking

Voor deze techniek moet het wezen zijn tweede vorm aannemen met de menselijke buste. Zo kan het, als het iemand in de buurt ziet, zijn val voorbereiden. Het zal dan zijn lichaam en hoofd onder water verbergen en zijn hand laten uitsteken alsof het verdrinkt.

Als je je hand uitsteekt om haar te redden dan zal ze je onder water trekken om je te verdrinken, dan zal ze je lichaam vermoeien met haar lange slangenlichaam en je verstikken en uiteindelijk verslinden en je bloed drinken.

Een beetje eng, nietwaar?

Techniek 3: Verleiding

Omdat ze een nogal onaantrekkelijk gezicht heeft kan ze van achteren staan. Dus met haar lange haar en haar vrouwelijke lichaam kan ze mannen verleiden die in de verleiding komen haar te benaderen. Als een man haar benadert, zal ze zich omdraaien en met haar enge gezicht schreeuwen, waardoor de persoon verlamd raakt.

Nure-onna kan dan haar prooi grijpen en verslinden, om hem vervolgens onder water te laten verdwijnen zonder dat iemand dat merkt.

Om te besluiten over dit wezen

De nure-onna is een geduchte demon! Het komt in veel verhalen voor en wordt ook nu nog in literaire en artistieke werken weergegeven.

Dit wezen heeft een kracht die iedereen vreest: er zijn verhalen waarin deze yokai op afstand bloed drinkt, kennelijk met behulp van een beetje magie.

Dankzij zijn ongelooflijke kracht en indrukwekkende staart kan Nure-onna alles om zich heen verpletteren, zelfs muren en bomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven