Manga Cafés: je zult ervan houden

Voor fans van manga en anime is er niets beter dan deze restaurants met de manga waar je van houdt! In Japan worden deze plaatsen aanbeden door veel Japanners en we kunnen begrijpen waarom als we hun unieke stijl zien.

Laten we zonder verder oponthoud deze restaurants/cafés gaan ontdekken!

Pokémon Café

Pokémon Café is een van de beroemdste anime cafés in Japan. Gelegen in Tokyo’s Chuo City, het café biedt een verscheidenheid aan heerlijke Pokémon-thema traktaties, met een menu beschikbaar in het Engels voor toeristen. Hoewel je je plaatsen ruim van tevoren moet reserveren, is het de moeite waard om getrakteerd te worden door een enorme 

Pikachu-mascotte.

Tot de aangeboden gerechten behoren de Hearty Pikachu Plate (een steakburger geserveerd met een rijstomelet in de vorm van een Pikachu) en de Eevee Teriyaki Chicken Burger.

Voor Pokemon-fans is er niets beters dan speelgoed gebaseerd op de beroemde manga waar we allemaal van hielden.

Café Ghibli

Nee, het Straw Hat Café is geen One Piece café (dat komt later). Deze plek bevindt zich in het grote Ghibli Museum in Mitaka, Tokyo. Als je genoeg tijd hebt besteed aan het bekijken van de prachtige tentoonstellingen, maak dan een stop in het Café.

Terwijl Ghibli films beroemd zijn om hun rijkelijk geanimeerde eten, serveert het café eenvoudige maar heerlijke traktaties zoals aardbeiencake. Een van hun meest gedenkwaardige gerechten is echter het Spek Ei Kasteel, dat net zo magisch en heerlijk is als het klinkt. Begeleid door de bezienswaardigheden van het Ghibli Museum wordt het café de plek van zoete dromen.

Doraemon Café

Het Fujiko F. Fujio Museum in Kanagawa is een thuis voor Doraemon fans. Het museum bevat tal van kunstwerken, exclusieve korte films en installaties die verband houden met de decennialange geschiedenis van het iconische personage. Op de derde verdieping van het museum bevindt zich echter een café.

De plek serveert verschillende heerlijke traktaties aan museumbezoekers. Onder de thematische traktaties zijn gerechten zoals Nobita’s Cold Udon. Dit is een klein restaurant ontworpen om de dag door te brengen in een museum dat een eerbetoon is aan de anime geschiedenis.

One Piece Café

Natuurlijk heeft een van de populairste anime aller tijden een café. Het One Piece Café is slechts een van de vele One Piece attracties in Tokyo Tower, en fungeert als zowel een manga bibliotheek als een leuk café.

Het Mugiwara Café heeft een heleboel standbeelden, een replica van Oda’s kantoor en de hele One Piece collectie in meerdere talen. Maar als u klaar bent met lezen, heeft Cafe Mugiwara ook tal van lekkernijen, waaronder Luffy’s favoriete rundvlees pizza, die er precies zo uitziet.

Hello Kitty Café

Miki’s Café is een Hello Kitty-café in Koto City, Tokio. Dit kleine café biedt betaalbare Hello Kitty-thema-desserts aan zijn klanten en Sanrio-fans. Het café ligt op het kunstmatige eiland Odaiba, wat betekent dat het er meestal relatief rustig is.

Dit maakt het een geweldige plek om te bezoeken als je toch sociaal weg wilt van andere mensen terwijl je traktaties eet zoals de melkroom-lint-pannenkoeken — een stapel luchtige pannenkoeken bedekt met slagroom en vergezeld van gemengde bessen.

Gundam Café

Gundam Café ligt in de Otaku-wijk van Akihabara, een aanrader. De buitenkant van het café is versierd met standbeelden en prachtige displays, maar binnen is een zitcafé dat op Gundam geïnspireerde kleine gerechten serveert.

Hoewel het café, net als de andere cafés, bedoeld is voor een snelle hap voor onderweg, serveert het gedenkwaardige gerechten zoals het Donut Dessert — een groene donut die is ontworpen om te lijken op de hoofden van Zaku’s iconische mechanische hoofden. Houd er wel rekening mee dat het café beroemd is om zijn otaku publiek dat probeert in te breken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven