TOP 10 HAYAO MIYAZAKI ANIME

Anime wordt steeds populairder in Frankrijk! Afkomstig uit de Japanse cultuur worden ze door de Fransen zeer gewaardeerd met titels als Naruto, One Piece of My Hero academia. Maar er zijn ook grote klassiekers, zoals de anime van Miyazaki!

Iedereen kent de beroemde Miyazaki en zijn werken! Hij is een van de beroemdste Japanse kunstenaars ter wereld en we zullen in dit artikel de top 10 anime van Miyazaki bekijken!

1. Het wandelende kasteel

In deze anime ontmoeten we Sophie, de hoofdrolspeelster van de film, leidt een gewoon leven in een grote stad. Haar hele leven zal veranderen nadat ze een heks ontmoet. De heks spreekt een kwade spreuk uit die het meisje snel doet verouderen, waardoor ze gevangen zit in een oud mensenlichaam. Om terug te keren naar haar oude zelf, moet Sophie het beroemde wandelende kasteel vinden. Tijdens deze lange zoektocht ontmoet Sophie vele belangrijke wezens en personages.

2.prinses Mononoke

Deze prachtige film toont de jonge prins Ashitaka die zijn volk verdedigt tegen een demonische invasie, helaas wordt hij zelf slachtoffer van een dodelijke spreuk. Om een tegengif te vinden, moet hij naar een mysterieus land reizen, waar een oorlog tussen mensen en dieren woedt. Daar ontmoet Ashitaka prinses Mononoke, waarna er vele avonturen volgen waarin de twee personages samen strijden tegen het kwaad.

3. Mijn buurman Totoro

My Neighbour Totoro is het verhaal van twee zusjes, Satsuki en Mei, die een vredig leven leiden totdat ze een bijzondere wereld ontdekken die bevolkt wordt door harige wezens die alleen kinderen kunnen zien. Deze twee jonge meisjes ontmoeten dan onze lieve Totoro, de 3 hoofdrolspelers worden al snel vrienden. Totoro zal dan de twee meisjes meenemen op een rondleiding door zijn magische koninkrijk en hen helpen hun moeder te bezoeken die in het ziekenhuis ligt.

Als je van de wereld van ghilbi en totoro houdt, nodigen we je uit om passie ghilbi te bezoeken, dat is de referentie site over het universum van miyazaki je vindt er prachtige pluche totoro perfect om deze magische wereld te ontdekken!

4. Ponyo op de klif

Ponyo is een verhaal over vriendschap tussen twee zeer verschillende jonge mensen: een jongen genaamd Sōsuke en een magische vis genaamd Ponyo. Ponyo heeft de gewoonte om zijn huis te verlaten om de mensen en hun gewoonten beter te kunnen observeren. Het wezen zal uiteindelijk Sōsuke ontmoeten en een grote vriend voor hem worden, waarna Ponyo nog maar één ding verlangt: een mens worden.

Een zeer ontroerend verhaal waarin menselijke relaties centraal staan.

5. Chihiro’s reis

Dit is zeker een van de meest besproken titels en als je iemand vraagt of ze een film van Miyazaki kennen zullen ze hoogstwaarschijnlijk deze titel geven.

Deze film vertelt een raadselachtig en mystiek verhaal van een klein meisje, Chihiro, dat in een vreemde wereld vol geesten terechtkomt. Haar ouders veranderen in varkens en worden gevangenen van de boze heks Yubaba. Dan is het de beurt aan dit jonge meisje om er alles aan te doen om haar ouders te redden van de betovering van deze boze heks. Bij het bekijken van deze anime word je meegenomen door emoties en onvermijdelijke spanning!

6. Kiki de kleine heks

Op 13-jarige leeftijd staat de kleine heks Kiki voor een uitdaging: ze moet tijd doorbrengen met mensen die de magie niet beheersen. Dit is natuurlijk een training die bij het leven van een heks hoort. Ze verhuist naar een stad en raakt bevriend met een bakker. Ze zal hem zelfs helpen om zijn bedrijf te laten zien en te ontwikkelen: een expressdienst. Je ontdekt dan opnieuw een verhaal over vriendschap tussen twee totaal tegengestelde individuen, alles wat Miyazaki graag doet!

7. Nausicaä van de vallei van de wind

In deze anime worden we ondergedompeld in een zeer verre toekomst, de aarde wordt geconfronteerd met een ecologische ramp; een giftig bos heeft zich verspreid over het grootste deel van het oppervlak van de planeet. Veel mensen vluchten naar de Vallei der Winden, een van de enige plaatsen waar de natuur nog intact is. Het vreedzame koninkrijk wordt geregeerd door een keizer en zijn dochter, die over ongewone gaven beschikt. Maar omdat niets ooit te gemakkelijk is, stort op een kwade dag een luchtschip met vracht neer en komt er een einde aan de vredige dagen.

8. Het kasteel in de lucht

Opnieuw dompelt de regisseur ons onder in een alternatieve werkelijkheid waar alles mystiek en magisch is. In het luchtkasteel ontdekken we, zoals de titel al doet vermoeden, een vliegend luchtkasteel van een meisje genaamd Sheeta. Overheidsagenten en piraten zitten achter een bepaalde steen aan. Op de vlucht voor de achtervolgers ontmoet Sheeta een jongen, Pazu. Samen ontdekken ze dat de steen de sleutel is tot het vinden van het vliegende eiland Laputa.

9. Porco Rosso

Porco Rosso is het verhaal van een piloot, Marco Pagot. Na het einde van de Eerste Wereldoorlog is Pagot zo gedesillusioneerd in de mensen dat hij een nare vloek krijgt: hij wordt gedeeltelijk getransformeerd in een varken. Deze held neemt dan een nieuwe naam “Porco Rosso” aan en gaat voor de regering op jacht naar piraten. En zo beginnen vele spannende avonturen

10. De wind steekt op

Net als de vorige gaat deze anime over luchtvaart! Dit prachtige werk vertelt het verhaal van een jongen genaamd Jiro die ervan droomt om mooie vliegtuigen te besturen, maar zijn slechte zicht geeft hem geen kans om piloot te worden. Maar daarom zal Jiro zijn droom niet opgeven, hij zal doorzetten en zijn grootste droom blijven nastreven. Hij zal uiteindelijk één van de beste vliegtuigontwerpers worden. Op zijn weg naar succes overleeft hij de grote aardbeving in Tokio, ontmoet hij vele fascinerende mensen en wordt hij verliefd op de mooie Naoko.

Kortom, Miyazaki’s anime zijn tekenfilms met een diepgaand verhaal en een belangrijke moraal. Je zult veel spannende dingen ontdekken en leren door naar deze films te kijken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven