HOE DRAAG JE EEN JAPANSE KIMONO? (7 STAPPEN)

De kimono is een traditioneel kledingstuk voor vrouwen, mannen en kinderen in Japan. Het wordt meestal gedragen door vrouwen. De traditionele kimono is een ingewikkeld ontwerp, gemaakt van dure zijde en vereist hulp om aan te trekken. Hoewel de stijl bij de meeste Japanners uit de gratie is geraakt, maakt hij tegenwoordig een comeback in de mode, niet alleen in Japan, maar ook internationaal. Vooruitstrevende ontwerpers hebben de rechte torsolijn en de wijde mouwen behouden, en hebben vrijheden genomen met de lengte en verschillende stoffen die het lichaam van de jurk omhelzen of juist meer laten uitwaaieren.

Sommige ontwerpen hebben een afgesneden arm of een onthullende hals of rug. Sommige jurken zijn boven de knie uitgesneden, terwijl andere tot de enkel reiken. Er zijn veel regels voor het dragen van een kimono op de traditionele manier.

70% van de Japanse vrouwen weet niet hoe ze een kimono volledig moeten dragen! Dit is waar ook al is de kimono hun traditionele jurk. In Japan zijn er zelfs cursussen om de kimono goed te leren dragen, maar maak je geen zorgen in dit artikel leggen we gewoon uit hoe je hem in een paar snelle stappen moet dragen.  Ook dragen sommige mensen de kimono van hun grootmoeder (of zelfs een oudere kimono) met hun eigen stijl. Ze herwaarderen unieke ontwerpen en hoogwaardig textiel en verzinnen hun eigen manier om van de kimono te genieten bij vele gelegenheden! Nu is het tijd om te leren hoe je een kimono op de juiste manier draagt.

Stap 1: Laat de kimono hangen

 Het eerste wat u moet doen is de kimono gewoon aantrekken en laten hangen als een kamerjas, waarbij u ervoor zorgt dat hij op u gericht is. 

Stap 2: Pas de taille aan

Het tweede punt bij het dragen van een kimono is dat je de lengte van de kimono moet aanpassen door de rechterkant van de kimono aan te trekken tot hij de bovenkant van je voeten raakt.

Stap 3: Pas de onderkant van de kimono aan

Trek de linkerkant van de kimono omhoog zodat de zoom de bovenkant van je voeten raakt. Laat ongeveer 10 cm tussen de onderkant van de kimono en de vloer.

Stap 4: Kruis de twee zijden

Daarna moet je eerst de rechterkant van de kimono over je lichaam wikkelen, en dan de rechterkant van de kimono naar de linkerkant van je lichaam brengen, waarbij je de linkerkant bedekt. Zo kun je de breedte en de lengte van je kimono aanpassen.

Stap 5: Knoop hem dicht

Neem de koshi-himo (kleine stoffen riem) in je hand en wikkel hem om je kimono in de taille. Maak een knoop die strak genoeg zit zodat de kimono niet beweegt.

Stap 6: Trek aan de stof

Trek de stof voor je uit zodat het de kleine koshi-himo riem verbergt. De stof moet op de riem rond je middel vallen. Deze Ohashori (vallende stof) wordt later zelf bedekt door de obi-riem.

Stap 6: De Date Jime riem

Gebruik een Date Jime riem en wikkel deze om je middel.

Stap 7: Doe de obi aan

Knoop hem aan de voorkant vast. Stop de uiteinden in. Je bent bijna klaar, doe de obi om en voila!

Waarmee draag je de Japanse kimono?

Om de Japanse kimono perfect te dragen adviseren wij om Geta (Japanse schoenen) en Tabi (Japanse sokken) te dragen.

Wees niet bang voor kleur als het gaat om het dragen van dit leuke stuk. Wees moedig en test het uit!  Onze Traditional Geisha Kimono is hier trouwens perfect voor!

De nummer één regel als het gaat om een outfit als deze is om er accessoires bij te gebruiken! Stapel armbanden en laagjeskettingen voor een casual chique look.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven