3 ongewone plaatsen in Japan

Japan zoals je zeker weet is een land vol vreemde plaatsen, zeer originele gebouwen zoals de “Mode Gakuen Tower”, vreemde status en nog veel meer. Vandaag ontdek je de 3 meest ongewone plaatsen in Japan die zelfs indruk maken op de lokale bevolking!

1) Tokushima ook wel “pee boy” genoemd

In de prachtige vallei van Iya, waar het smaragdgroene water van de gelijknamige rivier stroomt, staat het grappige standbeeld van de Pee Boy. In het hart van het achterland, omgeven door bergen, staat het standbeeld bovenop een klif 200m boven de valleibodem.

De rots waarop het standbeeld staat werd hier meer dan 50 jaar geleden geplaatst tijdens de aanleg van de Iya Highway. Volgens de legende gingen bouwvakkers en plaatselijke kinderen bovenop deze enorme rots staan om hun moed te testen, en daarom werd de Pee Boy hier geplaatst.

De beste tijd van het jaar om een bezoek te brengen is in mei, wanneer de bomen op hun mooist groen zijn en de bergen bedekt zijn met herfstbladeren. Als u ook uw moed wilt testen bij dit vreemde standbeeld, raden wij u ten zeerste aan gebruik te maken van het openbaar vervoer, aangezien er in de omgeving geen parkeergelegenheid is. Je kunt natuurlijk altijd te voet gaan, als je zo dapper bent! Zo ja, dan is de thug life bril de perfecte manier om een statement te maken!

2) Maishima Verbrandingsinstallatie

De Maishima Incineration Plant is een zeer kleurrijk gebouw in Osaka City en wordt gerund door het milieubureau van de stad. Deze totaal krankzinnige installatie die in niets lijkt op een plek waar ieders afval naartoe wordt gebracht om te worden verbrand, is ontworpen door de visionaire Oostenrijkse kunstenaar Friedensreich Hundertwasser volgens het concept van harmonie tussen kunst, ecologie en technologie.

De gele en rode strepen op de muren zijn geïnspireerd op de vlammen die het afval verbranden. Rondleidingen door de fabriek zijn gratis, maar moeten vooraf worden geboekt.

3) Hanibe Gankutsuin

Hanibe Gankutsuin is een griezelige plek gebouwd in een grot die is overgebleven van een oude steengroeve. Een 15 meter hoog Boeddhabeeld springt in het oog bij de ingang van deze zeer vreemde boeddhistische tempel.

Net onder het hoofd van deze reusachtige Boeddha, die werd gebouwd als “teken van vrede in de wereld”, vindt u een dienstruimte gewijd aan herdenkingsdiensten voor geaborteerde foetussen en miskramen.

Als u verder gaat, komt u de beelden tegen van twee Deva-koningen die de ingang bewaken van de grot waar een grote collectie Boeddhabeelden wordt bewaard. Men zegt dat dit enge landschap voorstelt hoe de hel eruit ziet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven