TOP 15: Beste Manga

Manga is misschien wel het populairste culturele exportproduct van Japan. De anime-industrie is enorm, maar zou niet bestaan hebben zonder de manga-industrie.

Voor de niet-ingewijden: manga wordt wekelijks, tweewekelijks of maandelijks gepubliceerd in tijdschriften, meestal in zwart-witte inkt. Dit houdt de kosten laag en legt minder creatieve druk op de artiesten (ook wel mangaka genoemd).

15. GTO

Dit is het inspirerende verhaal van een punker en een delinquent die leraar wordt. Eikichi Onizuka, een 22-jarige man, leidde een hard leven totdat hij leraar werd, vandaar zijn naam: de grote leraar Onizuka.

Veel obstakels staan hem in de weg, zoals onwillige klasgenoten, een uitgeput schoolhoofd, zijn eigen demonen uit het verleden en zijn algemene ongeschiktheid om les te geven. Maar hij geeft nog niet op; hij wil een echt grote leraar zijn en dat aan iedereen bewijzen.

14. Gemaakt in de afgrond

Dit is een mangaserie over een gat in de grond, en het uitgangspunt is veel interessanter dan het klinkt. De Abyss is een gigantische opening in de aarde, en niemand overleeft door er te diep in te gaan. Maar dappere grotonderzoekers proberen deze plek in kaart te brengen.

De stad die bekend staat als Orth ligt vlakbij de afgrond, en een jong meisje genaamd Riko ontmoet een robot genaamd Regu (die van de bodem van de afgrond is gekomen). Riko is er zeker van dat haar moeder op de bodem van de afgrond leeft, dus besluit ze er zelf heen te gaan.

13. Monogatari Serie

Deze serie is rijk aan persoonlijke drama’s, geesten, monsters en psychologische littekens. Koyomi Araragi komt oog in oog te staan met een vampier, en ook Koyoko wordt herboren als vampier.

12. 20th Century Boys

Kenji Endo is een bescheiden winkelmanager in de jaren 90, en hij is er zeker van dat zijn leven nooit zal veranderen. Maar hij hoort over de recente zelfmoord van een jeugdvriend, en hij realiseert zich al snel dat een dodelijke sekte onder leiding van een personage genaamd Friend hierbij betrokken zou kunnen zijn.

In feite gelooft Kenji dat hij en al zijn vrienden een doelwit zijn, en dat alleen deze vrienden de wereld kunnen redden van een zekere ondergang. Deze manga verkent het leven van deze jongens in de jaren 1990 en 1960 om het verhaal meer diepgang te geven.

11. Solo Leveling

Deze manhwa (Koreaanse strip) is gebaseerd op de gelijknamige web novel serie van Chugong. Het is een uitstekende keuze voor wie houdt van “zero to hero” verhalen – zwakke hoofdpersonen krijgen kracht bij elke queeste die ze overwinnen. De personages zijn eenvoudig, hun doelen en motivaties zijn gemakkelijk te begrijpen en ze zijn zeer innemend.

De enige factor die deze manhwa onderscheidt is de kunst, en dat is een van de belangrijkste redenen waarom hij zo hoog gewaardeerd wordt op MyAnimeList. De kunst is adembenemend mooi, en het trekt de lezers meteen aan.

10. Slam Dunk

Sport anime is de laatste vijf jaar erg populair geworden, met Haikyuu en Kuroko no Basuke als twee van de bekendste voorbeelden. Maar een van de eerste sportanime over basketbal, Slam Dunk, vindt zijn oorsprong in de manga.

9. Groot Blauw

Dit is een soort sport manga serie, maar vergeet tennis of Go of zelfs American football. Deze keer gaat het over zwemmen, en de makers hebben er goed aan gedaan om het zwemmen er echt goed uit te laten zien in zwart-wit.

Het hoofdpersonage is Iori Kitahara, die intrekt in de duikwinkel van zijn oom (Big Blue). Hij wordt al snel meegezogen in een wilde en komische wereld van dronken feestvierders, en terwijl hij meedoet aan het feest hoopt hij ook iets van zichzelf te maken.

8. Koninkrijk

Geschreven door een Japanse mangaka, speelt dit verhaal zich af in het oude China. Het gaat over de naïeve droom van de jonge Shin, die niets liever wil dan de grootste generaal van heel China worden. In tegenstelling tot andere shonens maakt Kingdom van Shin geen magisch OP-personage.

Zijn worstelingen, zowel fysiek als emotioneel, zijn uiterst reëel en relateerbaar. De manga richt zich ook sterk op de interne en externe politieke aspecten van de verschillende betrokken Chinese koninkrijken, wat wordt aangevuld met uiterst gedetailleerde kunst.

Aangezien het verhaal zich over een periode van jaren afspeelt, laat het ook zien hoe veel van de personages geleidelijk groeien en zich ontwikkelen tot meer volwassen mensen. Dit is een perfect boek voor shonen fans die genoeg hebben van de algemene verhalen die de manga industrie overspoelen.

7. Oyasumi Punpun

Pun pun pun is vreemd. Het gebeurt niet vaak dat je nihilistische ondertonen tegenkomt in een manga, waar elk personage moreel zo verwerpelijk is dat het onmogelijk is om ze leuk te vinden om wie ze zijn. Het verhaal zelf is intens verontrustend, want het behandelt ernstige zaken als huiselijk geweld, misbruik, zelfmoord en verkrachting.

6. Vagabond

Deze historische seinen heeft alles wat je je kunt wensen: spanning, drama, actie, veel prachtig getekende vechtscènes en zelfs enkele emotionele confrontaties.

Vagabond volgt het leven van de Japanse tiener Musashi Miyamoto, wiens doel gaat van het worden van Japans beroemdste zwaardvechter tot het realiseren van het belang van het kiezen van zijn gevechten, evenals de waarde van binding met anderen. Houd in gedachten dat deze manga niet naar ieders smaak is. Er is veel bloed en gore in deze serie, en alles is zeer gedetailleerd getekend.

5. One Piece

One Piece heeft echt geen introductie nodig. Het is de favoriete anime van miljoenen kinderen over de hele wereld, en dat komt omdat het een vrij simplistisch verhaal volgt – Monkey D. Luffy is op een zoektocht naar One Piece, een grote schat die begraven ligt in de Grand Line Ocean.

Zoals bij bijna alle shonen avonturenverhalen begint onze hoofdpersoon als een onhandige jongeman die onderweg wat vreemde vrienden maakt. Sommige blijven, sommige gaan, en net als de anime zit de manga vol met filler hoofdstukken. Leuk feitje: One Piece wordt vaak samen met Bleach en Naruto gerangschikt als een van de Grote Drie Shonen, d.w.z. de drie populairste shonen series die ooit hebben bestaan.

4. Monster

Eén woord omvat alles over de manga Monster – “briljant”. Deze seinen is geen traditionele manga, het is in feite het tegenovergestelde. Het verhaal draait om de morele en ethische dilemma’s van Dr. Kenzou Tenma, die het leven van een kind verkiest boven dat van de burgemeester. De mensen rondom hem worden echter vermoord en alle vingers wijzen naar het jongetje.

Het verhaal van de manga steunt sterk op de personages en hun interacties, evenals hun monologen. Hoewel de kunst op zijn best middelmatig is, maken het meeslepende verhaal, de wendingen en de spanning het gebrek aan esthetiek meer dan goed.

3. Fullmetal Alchemist

Het is eigenlijk onmogelijk om het bestaan van de Fullmetal-serie niet te kennen. De anime was een hit, en de reboot was een nog grotere hit. Hun enorme populariteit blijft meer en meer fans trekken naar hun manga, die momenteel op de vierde plaats staat op MyAnimeList.

De manga volgt de avonturen van twee alchemistische broers, Edward en Alphonse Elric, die op zoek zijn naar de tovenaarsschool. Ze willen dat deze magische steen hun diepste wens vervult: dat hun dode moeder weer tot leven komt.

2. JoJo No Kimyou Na Bouken

Zelfs als een stripliefhebber Jojo niet heeft bekeken of gelezen, is hij of zij zeker op de hoogte van alle Jojo-memes die voortdurend op het internet rondzwerven. De setting van de manga is het Oude, Oude Westen, wat een verademing is in de wereld van de manga waar de verhalen zich afspelen in Japanse scholen of in denkbeeldige landen in bepaalde alternatieve dimensies. Deze manga concentreert zich op de overwinning van Johnny Joestar in een race en de introductie van zijn aartsvijand, Gyro Zeppeli.

Zoals de naam doet vermoeden, is dit niet de eerste manga in de Jojo-reeks, maar het is wel de meest populaire, niet in het minst vanwege de gedetailleerde kunst, levendige humor en

1. Berserk

De Berserk anime en manga franchises hebben hun deel van drama gehad. Dit segment zal zich echter volledig richten op de manga.

De hoofdpersoon van onze seinen is Guts, een ideale jongen die verraden wordt door zijn sensei, iemand die hij ooit liefhad en respecteerde. Hij is nu bloeddorstig, en de dingen worden hem nog moeilijker gemaakt door de voortdurende tegenslagen waarmee hij wordt geconfronteerd. Zijn monsterlijke kracht en veerkracht houden hem echter overeind.

Fans van actie en/of fantasy zullen hiervan smullen, maar de eerste paar delen kunnen een hele kluif zijn, want de vormgeving is gedateerd en de plot verloopt erg traag. Maar het is zeker het wachten waard.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven