Alles over Kabedon in Japan

De aandacht van vrouwen trekken is altijd een groot probleem geweest voor mannen in het algemeen. Er bestaan verschillende technieken, verleidingsboeken en zelfs cursussen om dit te leren. 

Zoals je weet doet Japan nooit iets half werk, zelfs niet als het om daten gaat! Het bewijs zit in de Kabedon:

Wat is Kabedon?

Het woord “Kabedon” betekent letterlijk “een muur raken”. Het is afgeleid van de combinatie van “Kabe”, dat muur betekent, en het woord “Don”, dat wordt gebruikt om aan te geven dat een voorwerp iets raakt. In literaire werken betekent kabedon echter niet dat een voorwerp een muur raakt. Het is de handeling van een man die een vrouw aan een muur “vastpint”. Veel lezers en kijkers zijn vaak erg opgewonden als ze kabedon zien in hun favoriete shows of strips. Daar zijn dus veel redenen voor.

In de Japanse media is kabedon een zeer populaire manier om romantische liefde of adoratie uit te drukken. Het wordt uitgevoerd door een man die met zijn hand op een muur slaat, waardoor de vrouw geïmmobiliseerd wordt. Dit is misschien waar het geschenk van pas komt. Vaak doet een man het uit jaloezie, woede of soms flirt. In zeldzame gevallen wordt de kabedon ook gebruikt om diepe woede en frustratie uit te drukken. Dit is wanneer een personage, ongeacht het geslacht, uit woede een muur raakt. De muur wordt dan ernstig en overdreven beschadigd als komische cue.

Japanse verkering en andere dating rituelen

Het is gebruikelijk dat Japanners aan elkaar gekoppeld worden als ze op een bepaalde leeftijd de liefde van hun leven niet ontmoeten. Daarom is daten in Japan zeer formeel en serieus. Vaak begint het met een uitwisseling van nummers, e-mailadressen of zelfs visitekaartjes. Het komt zelden voor dat je een willekeurige buitenlander op een bepaalde plaats ontmoet, vaak is het een afspraakje dat door familieleden of vrienden wordt geregeld.

Vaak is een vrouw bij het ontmoeten of het hof maken gereserveerd. Het wordt in Japan erg afgekeurd als vrouwen te brutaal zijn. Er zijn ook gevallen waarin mannen het intimiderend vinden dat vrouwen de leiding nemen tijdens een afspraakje.

Het is ook interessant om op te merken dat een van de belangrijkste voordelen van verkering is om te laten zien dat de man in staat is een gezin financieel te onderhouden als ze samen eindigen. Tijdens gesprekken kunnen er een paar snippers zijn over zijn carrière of salaris – om er zeker van te zijn dat hij financieel in staat is. In Japan wordt dit niet beschouwd als opscheppen, maar eerder als een gewone beleefdheid bij het daten.

Aangezien de meeste afspraakjes worden geregeld door vrienden en familie, moet één persoon meestal zijn gezicht redden. Beide partijen zijn meestal op hun best en in vorm tijdens de eerste paar afspraakjes. Dit zorgt voor een goede kennismaking en een vlotte eerste uiting.

Wat fysieke intimiteit betreft, zijn er plaatsen in Tokio die Love Hotels worden genoemd en waar koppels vaak naartoe gaan. Sommige mensen gaan er gewoon heen om weg te blijven van de drukte van de buitenwereld en een kleine bubbel tussen twee mensen te houden. Het is echter goed om te onthouden dat fysieke intimiteit laat in het spel komt en als schadelijk voor de relatie wordt beschouwd als het te vroeg wordt beoefend.

De verschillende seizoenen van de liefde in Japan

Romantiek kan op bijna elk moment van het jaar gevoeld en gezien worden en het gebeurt niet alleen op Valentijnsdag. Veel mensen vinden het regenseizoen van juni en juli erg romantisch vanwege de onbedoelde fysieke intimiteit van het delen van een paraplu met een geliefde. Het zomerseizoen van augustus en september is ook heel romantisch, omdat dit de tijd van het jaar is waarin je in de velden kunt rondrennen, in bomen kunt klimmen, kunt gaan schommelen, enz. Dit is een veel voorkomende ‘romantische bindingsactiviteit’.

Natuurlijk gaat er niets boven de romantische schoonheid van de herfst. De vrolijke maanden oktober en november brengen zeker warmte in de koude lucht, want de schoonheid van de vallende bladeren geeft een bijzondere kleur aan de relatie. De rode en oranje tinten van de esdoornbladeren in deze tijd zijn een van de meest verwachte romantische gebeurtenissen van het jaar. Een kleine wandeling onder de vallende bladeren, terwijl je lekker knus in het koude weer zit – wat is daar mooier dan dat?

Het winterseizoen is een tijd van schoonheid en puurheid. De vrolijkheid van de komende feestdagen brengt zeker vreugde in elke relatie. Overal heerst een feestelijke sfeer, in winkelcentra, restaurants, scholen, parken, enz. Elk jaar zijn er speciale winterverlichting en een winterfeest. Het is een originele manier om mensen te ontmoeten.

Het lenteseizoen en zijn prachtige kleuren vervullen iedereen met verwondering. Met de warme lucht en de frisse wind – wie wordt er niet verliefd?

Kabedon variaties

Ja, we hebben het nog steeds over afspraakjes. Ook al kunnen sommige van de gebruikte termen u in verwarring brengen, u kunt dit artikel met een gerust hart verder lezen!

Kabedon wordt beoefend door deskundigen met verschillende posities. Hier zijn er enkele:

Kabedon met armen

Kabedon wordt vaak met één hand uitgevoerd. Een harde klap op de muur om een meisje vast te pinnen zonder fysiek contact is een goede manier om het te doen. Dit wordt vaak beschouwd als romantisch en erg cheesy.

Sommige personages willen echter een stap verder gaan. Ze willen hun sterke verlangen naar het meisje uitdrukken en ervoor zorgen dat ze hun greep niet kunnen weerstaan. Hiervoor gebruiken ze twee handen om tegen een muur te slaan. Dit soort kabedon toont een sterkere passie en verlangen.

Kabedon met benen

Meer als een parodie zijn er kabedon posities en houdingen die één been omhoog gebruiken met de handen op de muur. Dit wordt beschouwd als minder romantisch en meer komisch vanwege de onhandigheid van de positie. Het is eigenlijk een manier om de kabedon trend te parodiëren.

Andere kabedon posities

Sommige kabedon woordspelingen en grappen omvatten andere, meer vreemde posities. Er zijn kabedons die twee benen en twee armen gebruiken. Er zijn kabedon houdingen voor dieren en mensen. Er zijn ook illustraties en foto’s van twee dieren die een kabedon-knuffel doen. Al deze elementen zijn afwijkingen van de “romantische” kabedon en worden gebruikt als parodie op het gebaar.

Kabedon in de popcultuur (Anime / TV)

Er zijn twee uitingen van kabedon in anime, manga of tv-series. De eerste is via de Shounen Kabedon. Dit is een persoon die willekeurig een muur raakt uit woede, frustratie of razernij. Het wordt vaak gebruikt om komedie of terreur in het verhaal te laten zien. Het gebeurt ongeacht het geslacht en wordt niet vaak als romantisch beschouwd.

De andere uitdrukking van kabedon is Shouji Kabedon. Dit is de romantische kabedon waarbij een vrouw enigszins tegen een muur wordt geduwd door de woede, jaloezie of passie van een man. Het wordt in veel gevallen als romantisch beschouwd vanwege de vele zaken die bij een kabedon komen kijken.

Houden meisjes ervan?

In de meeste literaire werken, zoals anime, manga of TV shows, is de uitdrukking kabedon van een man een zeker teken dat hij heel serieus wordt over zijn liefdesinteresse en relatie. Dit is meestal het moment waarop de man het meisje eindelijk vertelt over zijn ware gevoelens.

Vaker wel dan niet is de mannelijke hoofdpersoon altijd een stoere vent die behoorlijk cool is. Hij heeft meestal veel volgelingen en de meisjes verafgoden hem. Vervolgens worden de meisjes altijd afgeschilderd als eenvoudige, verlegen vrouwen die het leven van de stoere man voorgoed zouden veranderen. Dit is de formule van de Shoujo manga, en kijkers wachten al op wat er zal gebeuren na een kabedon – happily ever after. 

De meeste meisjes vinden dit soort gebaren romantisch omdat er een gevoel van macht uitgaat van de jongen. Er zijn meisjes die graag gezwijmeld en geveegd worden door verantwoordelijke, volwassen mannen. En sommige meisjes geven de voorkeur aan mannen die iets dominanter zijn dan zijzelf, omdat ze dan leiderschap en verantwoordelijkheid kunnen tonen. Een man die een vrouw domineert zonder geweld te gebruiken en zonder lichamelijk contact is een goede manier om milde dominantie tot stand te brengen met een vleugje fysiek respect.

Romantische gebaren hoeven niet altijd uitgebreid te zijn om liefde uit te drukken. Af en toe haar schoenveters strikken of haar hand vasthouden kan voldoende zijn. Soms is gewoon een deur voor haar openhouden een herenachtig gebaar. Waarom geef je ze niet elke Valentijnsdag in februari een lekkere traktatie? Waarom het hen niet comfortabel maken tijdens de koude maanden december en januari? Misschien is het een goed idee om een meisje mee te nemen naar het kersenbloesemfestival in de lentemaanden maart, april en mei. 

Veel mensen zeggen dat romantische gebaren een goed teken zijn van een goede relatie. Het is een eenvoudige uiting van liefde en genegenheid voor een ander. Het zijn ook niet altijd de meisjes die moeten zwijmelen. Soms moeten mannen ook geveegd worden. Ontbijt voor ze maken, soms voor ze rijden, ze ’s morgens wakker maken, dat zijn eenvoudige, alledaagse romantische gebaren die iedereen aan het lachen kunnen maken.

Hoe bescherm je jezelf tegen de ongewenste Kabedon?

Feit is dat Kabedon dat in het echte leven gebeurt, niet altijd romantisch is. Wat als een vreemde dit doet bij een nietsvermoedende vrouw? Dat zou niet alleen griezelig zijn, maar sommigen zouden het zelfs als provocatie of seksuele intimidatie beschouwen. Het goede is dat kabedon in het echte leven niet zo vaak voorkomt. Japanse mannen hebben veel respect voor hun vrouwen. Er zijn ook sociale gedragsregels die mannen ervan weerhouden dit te doen bij vrouwen met wie ze geen hechte relatie hebben.

Als het in het echte leven gebeurt en zeker ongewenst is, is het goed om te weten hoe je je kunt beschermen. Het eerste wat je moet doen is met de persoon praten en direct vertellen dat de actie ongewenst is. Het kan een goed idee zijn om dit te doen voordat u uw toevlucht neemt tot geweld. Als de persoon het verzoek om weg te gaan negeert, kan het een goed idee zijn om enkele zelfverdedigingstechnieken te leren. Leg bijvoorbeeld uw handpalm op de onderkant van uw kin met uw vingers naar de mond van de aanvaller gericht. Vervolgens duw je met de onderkant van je handpalm de persoon effectief weg. Dit is een van de gemakkelijkste manieren om jezelf te beschermen.

Voor mannen die overwegen een kabedon te doen bij een vrouw, is het een goed idee twee keer na te denken of zij bereid is mee te doen. Het eerste wat je moet onthouden is om nooit een kabedon te doen bij een vrouw die niet resoneert met het gevoel. Als de vrouw geen romantische genegenheid lijkt te hebben, kan het verstandig zijn het niet te doen.

Uit een aantal studies blijkt dat de jongere generatie Japanners minder waarde hecht aan het huwelijk dan hun voorouders. Een aanzienlijk aantal mensen wil niet betrokken zijn bij een serieuze en toegewijde relatie zoals het huwelijk. Dit kan verschillende redenen hebben.

Zo is een groot deel van de huidige jongere generatie meer gericht op hun carrière dan op hun persoonlijke leven. Zij brengen hun dagen door met werken en het opbouwen van een goed carrièrepad en besteden te weinig tijd aan het vinden van iemand om mee te trouwen. Velen zien het huwelijk ook als een obstakel voor hun carrière. De mondigheid van vrouwen in de moderne Japanse samenleving heeft hen naar een hoger niveau op de financiële en professionele ladder gestuwd. Je ziet niet dat een getrouwde vrouw te veel tijd aan haar werk besteedt en te weinig tijd voor haar gezin. Sommige taboes zijn gewoon moeilijk te doorbreken.

Een andere reden waarom een groot deel van de huidige jongere generatie niet wil trouwen, is dat zij de frequentie van scheiding en echtscheiding bij hun ouders zien. Als zij denken dat hun toegewijde relatie alleen maar zal eindigen in een bittere scheiding, willen zij daar liever niets van weten. Sommige kinderen hebben ongelukkige scheidingen meegemaakt en hebben gezien hoe dit hun leven tijdens het opgroeien heeft beïnvloed. Uit angst dat dit met hun eigen kinderen gebeurt, hebben zij liever helemaal geen gezin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven